billboard 04

LAG SAVA započeo izmjenu Lokalne razvojne strategije

LAG SAVA ostvario je 946.050,00 EUR putem Natječaja Podmjere 19.2. ''Provedba operacija unutar CLLD Strategije'' te u razdoblju do 2020. g planira raspisivati vlastite natječaje putem kojih će se sredstva dodjeljivati za financiranje projekata na području LAG-a.

Rezultati provedene ankete


Nakon provedene ankete u široj zainteresiranoj javnosti, te održanih participativnih sastanaka sa članovima LAG-a, definirani su ciljevi, tipovi operacije, alokacije te je izrađen nacrt prve izmjene  LRS te nacrt dodataka koje možete pronaći na sljedećoj poveznici: PRVA IZMJENA LRS LAG-a SAVA.

Javno savjetovanje sa članovima LAG-a i širom javnosti otvoreno je do 16. listopada 2017. Do navedenog datuma na mail adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. možete dostaviti svoje prijedloge izmjena LRS. Svaki prijedlog izmjene razmotrit će Upravni odbor LAG-a.

Podsjećamo članove da ispune anketu o članstvu u LAG-u.

ZEF predstavlja mikrozajmove za društveno poduzetništvo


ZEF je objavio poziv za korištenje mikrozajmova za svoje članovekojim su osigurali  milijun i pol kuna​​
za poticanje društvenog poduzetništva unutar ZEF-a koristeći inovativni poslovni model buduće etične banke. 
Od 2. listopada 2017. pa sve do iskorištenja osiguranih sredstava, ZEF će svim članovima, vlasnicima društvenih poduzeća ili onima koji će to tek postati, ponuditi mogućnost mikrozajmova - izdavanje povoljnijih novčanih sredstava sa fiksnom kamatnom stopom od 4,5 posto te rokom zajmova od 18 mjeseci i to u iznosima od 5.000 do 25.000 eura po projektu. ​

Detaljne upute za prijavitelje sa poveznicama na prijavne obrasce možete pronaći ovdje, a za sva pitanja vezana uz Poziv ili kriterije slobodno se obratite timu za pilot projekte:

Krešimir Prevendar, voditelj programa pilot projekata, Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.,  099 555 4411
Renata Kiršić, voditeljica projekta, Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., 092 298 9595
Danijela Šunić, voditeljica projekta, Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., 095 500 7443
Poziv stupa na snagu 2. listopada 2017. danom donošenja i važi do iskorištenja sredstava, a prijave će se uzimati u obradu kako budu pristizale.

VIše o ZEF-u te kako postati članovi pročitanjte na : http://www.zef.hr/

OPG MARIO FILIPČIĆ  ostvario sredstva Zagrebačke županije

OPG MARIO FILIPČIĆ iz Brdovca, ostvario je sredstva Zagrebačke županije u iznosu 72.000,00 kn za kupovinu tunela za sijeno. Projekt ukupne vrijednosti 20.000,00 EUR pripremio LAG SAVA.
(Svi poljoprivrednici kojima je potrebna pomoć kod pisanja projekata za Zagrebačku županiju mogu se javiti u LAG- pisanje i priprema projekata su besplatni)

OPG ZDENKO ZORNJAK  ostvario sredstva Zagrebačke županije

OPG ZDENKO ZORNJAK iz Pušće, ostvario je sredstva Zagrebačke županije putem Javnog poziva za dodjelu potpora sukladno Odluci o programu potpora male vrijednosti u poljoprivredi, ruralnom razvoju i šumarstvu u Zagrebačkoj županiji u 2017. godini,  u iznosu  od 100.000,00 kn za kupovinu mobilne sušare za žitarice. Projekt ukupne vrijednosti 28.000,00 EUR pripremio LAG SAVA.
(Svi poljoprivrednici kojima je potrebna pomoć kod pisanja projekata za Zagrebačku županiju mogu se javiti u LAG- pisanje i priprema projekata su besplatni)
 
 
 
 

 

 

pusca.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. saznajte više...