billboard 04

Kud "Pušća" gostovao u gradu Harkanju povodom "Hrvatske večeri"

IMG 20171113 WA0015Kroz pjesmu i ples predstavili smo našu Općinu u gardu Harkanju povodom jubilarne 15. "Hrvatske večeri" u organizaciji Hrvatske manjinske Samouprave grada Harkanja. Sudjelovali su brojni izvođači: Kud iz Barča, Ženski pjevački zbor "Korjeni" iz Martinaca, Kud iz Salante, društvo "August Šenoa", društvo iz Gare, Muška klapa "Tić" iz Hrvatske i društvo iz Kukinja.

Bogat kulturno-umjetnički program pratili su mnogobrojni Hrvati iz Harkanja i okolice, kao i gradonačelnik grada Harkanja g. Sandor Imri, Generalna konzulica u Pečuhu Vesna Haluga, direktor harkanjskog kupališta Akos Hegyi te mnogi drugi uvaženi gosti.

Drugu večer gostovanja sudjelovali smo na proslavi Martinja i Međunarodnom susretu hrvatskih pjevačkih zborova u Martincima, Mađarska. Sudjelovalo je dvanaest pjevačkih zborova iz Hrvatske i Mađarske.

Posjetili smo Pečuh "Grad mira" - nagrada koju je UNESCO dodijelio Pečuhu zbog promicanja manjinskih kultura i tolerancije, a okupali smo se i u poznatom termalnom lječilištu u Harkanju koje je uz lječilište u Meksiku i Crno more jedino takve vrste u svijetu zbog vode bogate sumporom koja liječi mnoge tegobe.

Čestitam svim članovima Kud-a "Pušća" na prekrasnom nastupu i dostojanstvenoj prezentaciji kulture našega kraja.
KUD "Pušća"

jpgFOTO GALERIJA

pusca.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. saznajte više...