billboard 04

"Kriči, kriči tiček"

kktProtekli vikend u Pušći održan je dječji festival folklora "Kriči, kriči tiček" na kojem je sudjelovalo preko dvije stotine djece i mladih. Društveni dom u Pušći bio je ispunjen do posljednjeg sjedala. Na pozornici su se izmjenjivala djeca iz pet kulturno-umjetničkih društava Zagrebačke županije.

Ove godine u gostima su nam bili: KUD Hruševec Kupljenski, KUD Kraluš iz Stupnika, KUD Zgubidan iz Marije Gorice i DFA SKUD-a Ivan Goran Kovačić iz Zagreba. Program su otvorila djeca KUD-a Pušća i to najmlađi tamburaši koji su po prvi put izašli na pozornicu, zatim je uslijedila dječja plesna sekcija pod vodstvom Jelene Kiseljak i starija tamburaška sekcija pod vodstvom Petra Varge. Iznimno bogat program, prepun veselih slika tradicionalnih dječjih igara, pjesama i plesova nastavili smo zajedničkim druženjem i razmjenjivanjem iskustava uz domaće kolače i ostale delicije. Večer smo zaokružili dječjim igrama: natjecanjem u ruženju kukuruza, nošenju jajeta u žlici i bacanju oraha u košaricu u čemu su svi sudionici iznimno uživali.

Zahvaljujemo se pokroviteljima festivala Općini Pušća i Zagrebačkoj županiji, te tvrtki Bermes d.o.o. iz Pušće i Dukat mliječnoj industriji d.d. iz Zagreba.

KUD "Pušća"

jpgFOTO GALERIJA

pusca.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. saznajte više...