billboard 04

„Učenjem do posla“ novi projekt Općine Pušća

eu projektOpćina Pušća potpisala je ugovor za novi projekt „Učenjem do posla“.

Ukupna vrijednost projekta je 1.099.740,00 kuna.

Cilj projekta je jačanje soc. uključenosti i povećanje zapošljivosti djece i mladih te starijih osoba kroz edukativne radionice kako bi se potaknulo njihovo sudjelovanje u društvu. Ciljna skupina projekta su dugotrajno nezaposlene osobe: 15 djece i mladih od 15 do 29 g i 15 osoba starijih od 54 g odabrana je temeljem provedene ankete od strane prijavitelja o socioekonomskom statusu stanovnika (radno iskustvo, nezaposlenost/razlozi nezaposlenosti, informacije vezane uz financiranje životnih potreba, buduće planove i interese).


Aktivnosti projekta su: motivacijske radionice poticaj su osobnom i soc. razvoju; a rezultati iste razvoj svijesti ciljane skupine o želji za promjenom, aktiviranjem i sl.

Radionica informatičke pismenosti (za starije od 54 g) usmjerena usvajanju novih znanja; a rezultat iste usvojena znanja i vještine služenja računalom, internetom, e-poštom, MS Office, ključna za pronalaženje i dobivanje posla;

Radionica stranog jezika (za djecu i mlade) u svrhu stjecanja 2 razine znanja engleskog jezika; rezultat iste je stečena napredna razina znanja eng. jezika kao jednog od osnovnih uvjeta za integraciju na tržište rada;

Start-up radionica (za obje ciljane skupine); rezultat iste - razvoj vještina, alata, ideja i metoda (otvaranje obrta/poduzeća, upravljanje financijama, brendiranje), uspješno samozapošljavanje i vođenje poslovanja.

Radionica – poslovni susret uključuje interaktivno razmjenjivanje poslovnih ideja, iskustava i pitanja između trenera,

Praktična radionica; rezultati - primjene stečenog znanja i uspješnog traženja posla (istraživanje potreba tržišta rada, izrada životopisi i zamolbe, simuliranje intervjua za posao i sl).

Korist koju će ciljna skupina ostvariti kroz projekt su vještine, znanja, sposobnosti, motiviranost za uspješnu integraciju na tržište rada, (samo)zapošljavanje, aktivno uključivanje i djelovanje u društvenoj zajednici s osjećajem osobnog dostojanstva.

Za potrebe provedbe projekta, iz EU sredstava nabaviti će se kombi vozilo kojim će se olakšati pristup i dostupnost mladima iz svih naselja općine kako bi aktivno sudjelovali u aktivnostima projekta.

Projekt je koncipiran u 3 elementa i provodi se 24 mj. U prvih 6 mj. provedbe oformit će se projekti tim, provesti nabava usluga i roba, te odabir pripadnika ciljnih skupina; 6 edukativnih radionica realizirat će se tijekom 16 mj (7.-22. mj provedbe); u 23. i 24. mj. operativno završavanje projekta.

Postupak odabira pripadnika CS: radio emitiranje 25 najavnica kao promocija i poziv za uključivanje; pisana obavijest u prostoru i na webu prijavitelja, partnera i HZZ-a. U odabiru će se voditi uvjetima prihvatljivosti te redoslijedom prijave, jednaka prava pružit će se svima.

Projekt je usklađen s dok. EUROPA 2020, Strategijom borbe protiv siromaštva te OPULJP kroz doprinos u ostvarivanju ciljeva iz područja povećanja zapošljivosti i soc. uključenosti marginaliziranih skupina; doprinosi rješavanju problema identificiranih Strategijom razvoja UAZ kroz pozitivno djelovanje na mladu (NEET) populaciju i starije osobe u riziku od siromaštva, pružanje edukacije koja potiče na radnu aktivnost, povećanje zapošljivosti.

Temeljem ostvarenog partnerstva i suradnje na projektu dodatno će kapacitete osnažiti mnogi relevantni dionici što će rezultirati daljnjim zajedničkim promišljanjem i akcijskim djelovanjem te omogućiti multipliciranje rezultata projekta kako na lokalnoj i regionalnoj razini tako i na nacionalnoj razini. Razmjena iskustva, primjeri dobre prakse kao i brojni pozitivni rezultati poslužit će kao iznimno važan pokretač motivacije i poticaja za pokretanje novih programa s istim ciljem. Organizacije civilnog društva, javne institucije, jedinice lokalne i regionalne samouprave, regionalne razvojne agencije, privatne institucije i drugi kroz brojne pozitivne informacije i primjere dobre prakse bit će potaknuti pokrenuti vlastiti program, prijaviti se na buduće natječaje, pronaći partnere i osnažiti se u provedbi novoplaniranih projekata usmjerenih borbi protiv siromaštva, diskriminacije i socijalne isključenosti.

digitalna pristupacnost2

logo popis stanovnistva

prava novorodeno dijete

pum2021 naslovnica

film pusca link

baner biciklisticko pjesacka staza 1

informativna ploca 7.2.2 opcina pusca 1

eu info zgbz

zapresic doo logo

baner ucenjem do posla 1

lag sava jpgpusca in 2

covid 19

os pusca predstavljanje projekta

pusca.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. saznajte više...