billboard 04

Općina Pušća krenula s provedbom projekta “Učenjem do posla”

1U prostorijama Općine Pušća održana je uvodna konferencija za medije i predstavljanje projekte „Učenjem do posla“. Projekt je financiran iz Europskog socijalnog fonda, vrijednost mu je 1,1 milijuna kuna, a provodit će se do sredine veljače 2023.

-Ovim projektom želimo ojačati socijalnu uključivost i povećati zapošljivost mladih te starijih osoba kroz edukativne radionice. Time bi potaknuli njihovo sudjelovanje u društvu, a to je jedan od odgovora kako zaposliti dugotrajno nezaposlene ljude s područja općine Pušća. Dodatni benefit ovog projekta su i sredstva koja nam ostaju nakon dovršetka projekta. Ponajprije tu mislim na kombi vozilo koje je već kupljeno, a nabavljena je i informatička oprema koju nakon dovršetka projekta možemo koristiti za informatičke radionice naših starijih mještana. Ovaj projekt, osim Općine Pušća, aktivno vodi i naš KUD Pušća- rekao je načelnik Općine Pušća Filip Bernardić.

Projekt je koncipiran u tri elementa i obuhvaća provedbu četiri edukativne radionice, nabavu opreme, kombija i promidžbu. Od radionica provodit će se informatička pismenost, strani jezik, poduzetničke priče i praktična radionica. Polaznici će dobiti razvijene vještine, nova znanja i sposobnosti, motiviranost za integraciju na tržište rada te uključivanje u društvenoj zajednici s osjećajem osobnog dostojanstva.

-Općina već godinama provodi projekte koji su vezani uz poboljšanje standarda stanovnika, a ovim projektom nastavljamo smjer dosadašnjeg djelovanja, zaključio je načelnik Bernardić.

 

Jedan od pozitivnih outputa koji proizlazi izvedbom ovog projekta je povećanje razine umreženosti s organizacijama civilnog društva s ciljem provedbe i obogaćivanja obrazovnih i edukativnih potencijala u lokalnoj zajednici. Autor: Dražen Mufić / Izvor: www.01portal.hr

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Simple Image Gallery Extended

 

 

 

digitalna pristupacnost2

logo popis stanovnistva

logo za web

prava novorodeno dijete

pum2021 naslovnica

film pusca link

baner biciklisticko pjesacka staza 1

informativna ploca 7.2.2 opcina pusca 1

eu info zgbz

zapresic doo logo

ucenjem do posla baner

lag sava jpgpusca in 2

covid 19

os pusca predstavljanje projekta

pusca.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. saznajte više...