billboard 04

DVD "Marija Magdalena"

xdvdmarija.jpg.pagespeed.ic.qc0Xxp8IX Dobrovoljno vatrogasno društvo Marija Magdalena osnovano je 1965. godine nakon neuspjelog pokušaja organiziranja vatrogastva u samoj Pušći. Neposredan povod takve odluke mještana je bio požar na gospodarskoj zgradi u vlasništvu Slavka Mihok, kasnije dugogodišnjeg zapovjednika.

Rukovođenje društvom tada je povjereno Horvat Stjepanu-predsjedniku, Mihok Stjepanu-tajniku, te Mihok Dragutinu-blagajniku.1969. društvo kreće u akciju izgradnje vatrogasnog spremišta zbog potrebe adekvatnog zbrinjavanja prijevozne ručne vatrogasne štrcaljke koja je naslijeđena od vatrogasaca u Pušći.

Spomenut štrcaljka je obnovljena 1992. godine, te je i danas u ispravnom stanju.1970. godine izgrađeno je vatrogasno spremište na mjestu današnje zgrade DVD-a. Donatori gradilišta bili su Stjepan, Drago i Slavko Mihok.

 

Iste godine organiziran je prvi tečaj za zanimanje "ispitani vatrogasac" čime DVD dobiva prvi osposobljeni vatrogasni kadar.1973. u selu je izgrađen rezervoar za vodu zapremine 13 000 litara za potrebe zaštite od požara, te mještana i njihove imovine.1975. godine kupljena je, dobrovoljnim prilozima, "Prijevozna motorna vatrogasna štrcaljka" (PMVŠ) koja je i danas u upotrebi.1976. kupljeno je kombi vozilo IMV također dobrovoljnim prilozima. 1980. organiziran je 2. tečaj za ispitane vatrogasce. Cijelo vrijeme društvo djeluje u okviru i smjernicama VSO Zaprešić.

90-ih godina raspadom istog dobivamo u vlasništvo vozilo Lada Niva koje i danas koriste kao vučno vozilo vatrogasne prikolice.Danas DVD djeluje u sastavu VZO M. Gorica i Pušća. Društvo broji 36 izvršnih članova. Predsjednik društva je Stjepan Belinić, tajnik Dražen Mihok, a blagajnik Ivica Mihok. DVD Marija Magdalena je nosioc vatrogasne aktivnosti u našoj zajednici, a i šire.

Od 1995. do 2002. godine tradicionalno su organizirali natjecanje pod nazivom Kup Marije Magdalene.Od 1997. godine trajao je ciklus osposobljavanja sadašnjih članova postrojbe. Ciklus je zaokružen sa položenim ispitom za vatrogasnog časnika (2. člana).Cijelo društvo je podosta napravilo da bi uredilo sam prostor DVD i oko njega.

Također je kupljeno zemljište za manje vježbalište. DVD Marija Magdalena je sudjelovao na gotovo svim vatrogasnim natjecanjima u ovom dijelu lijepe naše i u Sloveniji.

Također, društvo obučava mlađu populaciju sela Marije Magdalene za vatrogasna natjecanja, tako da društvo, također sačinjavaju mlađi dragovoljci kojima vatrogastvo predstavlja zadovoljstvo.

digitalna pristupacnost2

logo popis stanovnistva

logo za web

prava novorodeno dijete

pum2021 naslovnica

film pusca link

baner biciklisticko pjesacka staza 1

informativna ploca 7.2.2 opcina pusca 1

eu info zgbz

zapresic doo logo

ucenjem do posla baner

lag sava jpgpusca in 2

covid 19

os pusca predstavljanje projekta

pusca.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. saznajte više...